Οι οράνιε έχουν τη διάθεση και τη θέληση να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα, αλλά πέρα από το πρόβλημα δυστοκίας που έχουν παρουσιάσει στο φετινό ξεκίνημα της χρονιάς, θα πρέπει να νικήσουν και την κακή τους τύχη, που τους έχει γυρίσει την πλάτη.
Πως έπαιξαν:
O κ. Μεσολόγγης άφησε εκτός αποστολής τον Ηλία Διαμαντή και στερήθηκε των υπηρεσιών του τραυματία Αποστολάκη. Θα ήθελε να δώσει χρόνο στο σημερινό αγώνα Κυπέλλου στον νεοφερμένο Γιώργο Γούλα, αλλά παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων της ομάδας , το νέο δελτίο του νεοαποκτηθέντα ποδοσφαιριστή δεν εκδόθηκε λόγω των γνωστών προβλημάτων στην ΕΠΟ τις τελευταίες μέρες.
Από εκεί και πέρα, το ντεμπούτο τους στην ομάδα έκαναν ο τερματοφύλακας Αιμίλιος Βανδώρος, ο Αποστόλης Τσιώλης, ο οποίος ανάρρωσε από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε από τα τέλη Αυγούστου, καθώς και ο 16χρονος Φίλιππος Γεωργούλιας, ο οποίος αντικατέστησε τον Τσιώλη στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Φάνης Τσώκος ξεκίνησε στο βασικό σχήμα για πρώτη φορά φέτος, αφού έως τώρα είχε χρησιμοποιηθεί μόνο ως αλλαγή. Χρόνο συμμετοχής πήρε επίσης και ο 16χρονος Μάριος Παππάς στην πρώτη φετινή του εμφάνιση ( και δεύτερη συνολικά)με την πρώτη ομάδα.
Ο αγώνας:
Το πρώτο μέρος δεν έχει να δείξει τίποτα το ιδαίτερο. Οι οράνιε στάθηκαν πολύ καλά αμυντικά στο γήπεδο και κράτησαν μακριά από την εστία του Βανδώρου τους γηπεδούχους. Μοιραία, το παιχνίδι παίχτηκε στο χώρο του κέντρου, όπου είχαμε πολλές δυνατές μονομαχίες, αλλά η επιθετική παρουσία των δύο ομάδων ήταν ασήμαντη, χωρίς κάτι αξιομνημόνευτο μπροστά στις δύο εστίες.
Στο 26ο λεπτό, οι οράνιε ζήτησαν πέναλτι σε ένα σπρώξιμο του Τσιώλη από τον Δούλο. Στο 37ο λεπτό, μετά από ένα καλό συνδυασμό των γηπεδούχων, ο Βανδώρος βγήκε στο σημείο του πέναλτι και μπλόκαρε προ του Μελετίδη, ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου (45’+1), ο τερματοφύλακας των οράνιε έδιωξε σε κόρνερ ένα φάουλ από πλάγια του Μπράβου.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους οράνιε να κάνουν και να χάνουν τη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού. Ο Παπαναστασίου έκανε τη συρτή σέντρα, ο Κωβαίος μέσα από τη μικρή περιοχή δεν έπιασε καλά το πλασέ, προσπάθησε να νικήσει εξ επαφής τον Τσάμη με δεύτερη προσπάθεια, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ και να σώζει την εστία του.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 56ο λεπτό, όταν ο Σταθάτος βγήκε στην πλάτη της άμυνας των οράνιε και νίκησε στο τετ α τετ τον Βανδώρο.
Στο 58ο λεπτό, ο Ζερβός έκανε το φάουλ με τον Νικολάου με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
Οι οράνιε έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 70ο λεπτό. Ο Παπαναστασίου έκανε τη σέντρα στο σημείο του πέναλτι, ο Τσάμης βγήκε με γροθιές, η μπάλα κατέληξε στον Τσιώλη που πλάσαρε εκτός περιοχής προς την κενή εστία με τη μπάλα να καταλήγει …βασανιστικά άουτ δίπλα από δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
Ο Τσιώλης αντικαταστάθηκε στο 74ο λεπτό από τον νεαρό Γεωργούλια, ο οποίος στο ντεμπούτο του και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα μετά από 20 περίπου δευτερόλεπτα στον αγωνιστικό χώρο με δυνατό σουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκών του Τσάμη.
Αφού λοιπόν, οι οράνιε δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, τιμωρήθηκαν δεόντως από τον πιο γνωστό «νόμο» του ποδοσφαίρου. Ένα παρακινδυνευμένο και αχρείαστο μαρκάρισμα του Κωβαίου στον Αντωνόπουλο στη γωνία σχεδόν της μεγάλης περιοχής και ενώ στη μικρή περιοχή υπήρχαν 6-7 παίκτες των δύο ομάδων, που περίμεναν τη σέντρα, έφερε την εσχάτη των ποινών για τους οράνιε. Οι γηπεδούχοι με την εύστοχη εκτέλεση του πέναλτι από τον Μπράβο έκαναν το 2-0 και ουσιστικά «καθάρισαν» το παιχνίδι.
Στο 81ο λεπτό, οι γηπεδούχοι με διαγώνιο πλασέ του Σταθάτου διαμόρφωσαν το τελικό σκορ της αναμέτρησης.
Κύπελλο Γ' Εθνικής | ||
Κυριακή 16/10/2016 | Δ.Α.Κ Αμαλιάδας | Θεατές: 300 |
Διαιτητής: Διαμαντόπουλος Αριστ. | Βοηθοί: Νίκας, Καματάκης | |
Αστέρας Αμαλιάδας | 3 - 0 | Α.Ο Λουτράκι |
Σκόρερς | ||
Σταθάτος (56', 81') | ||
Μπράβος (76' πεν.) | ||
Αρχικές ενδεκάδες | ||
Τσάμης | Βανδώρος | |
Μπουτσικάκης | Νικολάου | |
Αντωνόπουλος | Λάιος | |
Μπαρδούσης | Σιώκος | |
Μπράβος | Μπριλάκης | |
Μπούζουρας | Τσώκος | |
Σταθάτος | Τσιώλης | |
Δούλος | Μάγγος | |
Μελετίδης | Κωβαίος | |
Μπαρμπαρούσης | Ζερβός | |
Παρασκευόπουλος | Παπαναστασίου | |
Αναπληρωματικοί | ||
Γεωργακόπουλος | Μαυρέλης | |
Λόξας | Παππάς | |
Παπουτσής | Γεωργούλιας | |
Βλάχος | Διάσσινος | |
Κασάπης | Παναγόπουλος | |
Κράγκαρης | Βαλκάνος | |
Μητρόπουλος | Αποστολάκης | |
Αλλαγές | ||
Παπουτσής -> Μελετίδης (64') | Γεωργούλιας -> Τσιώλης (74') | |
Μητρόπουλος -> Μπαρμπαρούσης (81') | Παππάς -> Τσώκος (81') | |
Βλάχος -> Τσάμης (87') | Βαλκάνος -> Ζερβός (81') | |
Κίτρινες κάρτες | ||
Παρασκευόπουλος (15') | Μπριλάκης (29') | |
Μπαρδούσης (93') | Νικολάου (74') | |
Κωβαίος (77') | ||
